Orimattilan Pullomuseon 31. vappu on onnellisesti takana. 130 nimeä vieraskirjassa osoittavat, että museon anti kiinnosti jälleen kerran museovieraita. Yläkerran tämänvuotinen 1918-teema kiinnosti. Erityistä huomiota herätti punapäällikön autenttinen kuolinseppele 99 vuoden takaa: “Miten se on voinut säilyä noinkin hyvässä kunnossa kaikki nämä vuodet”, pohdiskeli moni. Kun tietää, että tosiasiat ovat monesti tarua ihmeeellisempiä, niin se selittää paljon. Vankileirikirjeitä luettiin myös ahkerasti. Tupakkahuoneessa olevia radonvesipulloja kyseltiin useampaan kertaan.  

Alakerran opas Lauri Hakama kertoi, että mahapullot, Mikki Hiiri -hylly ja Uudenkaupungin hylly olivat tällä kertaa alakerran suosikit. Yksi museovierailija piti alakerran kiinnostavimpana esineenä lasista Adolf H:iä, joka seisoo sota-ajan osastolla katajapalkin päällä. Esine on hieman mysteeri, mutta toiset pitävät sitä Riihimäen lasitehtaan  tuotantona, toiset taas 1930-luvun saksalaisena tuotantona.

Väkeä tuli laajalta alueelta ympäri Etelä-Suomea. Espoo, Järvenpää, Riihimäki, Lahti, Tampere, Hollola, Hyvinkää, Oitti, Myrskylä, Nastola, Jyväskylä, Hämeenlinna, Kuusankoski, Porlammi, Hausjärvi, Artjärvi ja Loppi ainakin löytyvät vieraskirjasta.  Kaukaisin museovieras oli saapunut Bristolista Englannista asti.

Panu Hakama